fbpx

Äiti, näin hallitset aikaasi tehokkaammin – 3 yrittäjä-äitiä jakaa vinkkinsä!

Ajanhallinta on taito, jonka merkitys korostuu lapsen saamisen jälkeen. Vauhdikkaan lapsiarjen keskellä on välillä tarpeen pysähtyä oman ajankäytön äärelle. Itselleen voi esittää esimerkiksi seuraavan kysymyksen: edistääkö ajankäyttöni hyvää oloa ja unelmia vai viekö se niistä pois? Äitiys voi parhaimmillaan tehostaa ajanhallintaa ja mahdollistaa itselle merkityksellisten tavoitteiden saavuttamista.

Haastoimme kolme upeaa & edistyksellistä yrittäjä-äitiä Tiiaa, Sarandaa ja Anniinaa jakamaan omat vinkkinsä hyvään ajanhallintaan. Näiden supermammojen vinkit muistuttivat siitä, että jokaisella on mahdollisuus kyseenalaistaa omat ajanhallinnan tottumukset ja viedä niitä kokonaisvaltaista hyvää oloa edistävään suuntaan – äidin niukoista resursseista huolimatta <3

Ajanhallinta kumpuaa itsensä tunnistamisesta & arvomaailman löytymisestä

“Ajanhallinta kehittyy, kun oppii tunnistamaan itsensä ja oman arvomaailmansa. Arvomaailman suhteen on hyvä osata olla realistinen. Suunnittele & tutki, mitä ehdit tehdä viikon aikana. Mieti, mitä itselle tärkeitä asioita haluat edistää. Kirjaa tavoitteet ylös paperille tai sähköisiin muistiinpanoihin. Ajatukset tuppaavat kasaantua möröiksi pään sisälle, jos niitä ei tuo päivänvaloon. Anna ajatustesi purkautua paperille tai ihmiselle, joka ymmärtää. Ajatus kirkastuu, kun oppii jäsentelemään tärkeät ja ei-niin-tärkeät asiat ja toimimaan niiden mukaan. Tärkeisiin asioihin lukeutuu omasta jaksamisesta huolehtiminen. Muista siis järjestää aikaa myös itsellesi, säännöllisesti <3″

–  Tiia Hakala / LukLabel

Tiia on yhden ihanan pojan ja yhden ihanan tytön äiti, sekä LukLabel -brändin perustaja. LukLabel tunnetaan rohkeista & ajattomista lasten- ja kodinsisustustuotteista, jotka suunnitellaan vahvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa. Tutustu myös LukLabelin designtiimiin.

Äiti-näin-hallitset-aikaasi-tehokkaammin-3-yrittäjä-äidin-vinkit 

Think less do more

Ajanhallinnassa olen kokenut tärkeäksi sen, että osaa karsia kalenteria. Mitä vähemmän on mielessä, sitä tehokkaammin toimii. Iltarutiinina voi käydä mielessään läpi huomenna tehtävät asiat. To do -listoja voi tehdä puhelimeen tai päiväkirjaan.  Kun tietää, mitä tekee seuraavana päivänä, ei tarvitse käyttää siihen enää energiaa päivän käynnistyessä. Hienoista suunnitelmista huolimatta, asioiden edistäminen tuntuu joskus tahmealta. Lähde silloin vaikkapa lenkille. Raikas ulkoilma voi aikaansaada täysin uuden fiiliksen ja ratkaista mahdottomalta tuntuvan pulman. Ankaruuden sijaan salli itsellesi joustavuutta, niin voit paremmin!”

– Anniina / Nukukuu

Anniina on taaperoikäisen äiti ja Nukukuu -muovailuvahabrändin perustaja. Nukukuun muovailuvahat ovat kotimaisia ja luonnonmukaisia, ja tuovat murretuissa sävyissään luonnon harmoniaa lapsiperheen yhteisiin hetkiin.

äiti-näin-käytät-aikasi-tehokkaammin-nukukuu

Tehokas ajankäyttö lähtee tarkasta suunnittelusta

Oma vinkkini on listat! Kirjoita ylös mitä pitää saada tehtyä viikon aikana ja jaa ne omille päiville. Äitinä saa asioita aikaiseksi, kun tietää (suunnilleen) milloin lapsen rytmi antaa sille myötä. Joskus saa yllättävän paljon aikaiseksi ihan vartissakin tai lapsen päiväuniaikana. Äitinä voi toimia paljon tehokkaammin, kuin ennen lasta. Koskaan ei voi tietää milloin lapsi herää, joten jokainen minuutti täytyy käyttää tarkkaan ja harkiten ;)”

– Saranda Dedolli / Tyhjä ajatus -blogi

Saranda Dedolli on 8 kuukauden ikäisen tyttövauvan äiti ja Tyhjä ajatus -bloggari. Saranda kirjoitti raskausaikanaan esikoiskirjansa Tee maailmasta parempi paikka, joka kannustaa lempeästi ekologisiin arjen valintoihin.

äiti-näin-hallitset-aikaasi-tehokkaammin-tee-maailmasta-parempi-paikka

äiti-näin-hallitset-aikaasi-tehokkaammin-saranda-dedolli

Teksti & kuvat: Anna Korhonen

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.