fbpx
aitien-perustamia-yrityksia-minska

Äitien perustamia yrityksiä: Minska

Minska on uusi hyvinvointimedia, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä ilmaston ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin kannalta hyviin valintoihin. Tapasimme Minskan perustaja Outin ja perustajaosakkaan Hennan ja keskustelimme Minskan luomisprosessista, rohkeudesta ja yrittäjyyden ja äitiyden yhdistämisestä. Haastattelun tunnelmaa kevensi Outin 5 viikkoisen Eden-vauvan suloinen tuhina <3

1. Mikä on Minska?

Outi: Minska on hyvinvointimedia, missä pyritään kannustamaan sekä ilmaston, että hyvinvoinnin kannalta parempiin valintoihin. Haluamme luoda Minskalla tietoisuutta kasvipohjaisesta ruokavaliosta, mielen hallinnasta, terveydestä, liikunnasta, kiertotaloudesta ja muista ilmastoon liittyvistä asioista.

Henna: Minskan tarkoituksena on välittää tietoa siitä, että kun ihminen voi itse hyvin, hän jaksaa olla hyvä ihmisille ympärillään ja jaksaa välittää maapallosta. Siitä Minskan idea on lähtenyt liikkeelle. Isona missionamme on saada miljoona suomalaista voimaan paremmin. 

2. Mitkä syyt motivoivat perustamaan uuden hyvinvointimedian?

Outi: Idea Minskasta syntyi pitkälti oman elämänmuutokseni myötä. Minulla oli lapsettomuushoitoja muutamia vuosia ja erosin ex-kumppanista siinä matkan varrella ja jotenkin pala palalta muutuin prosessin myötä. Sen lisäksi, että ruokavalioni meni uusiksi, aloin vähentämään töitä ja vaihdoin kovan treenaamisen lempeämpiin liikuntamuotoihin, kuten joogaan ja luonnossa kävelyyn. Kiitollisuus tuli vahvasti osaksi elämään. Tapa ajatella muuttui, jonka myötä tunsin voivani paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Elämänmuutos kannusti hyppäämään 15 vuoden johtotehtävien jälkeen ”tyhjän päälle”. Tiesin vielä siinä vaiheessa, että olen saamassa lahjoitetun munasolun. Sydän ohjasi voimakkaasti muutosta kohti. Ensin ajatuksenani oli tehdä itsenäisenä konsulttina töitä, mutta kun päästi irti ja vapautti tilaa uudelle syntyi idea Minskasta. Ymmärtäessäni, että oma tausta yrityselämästä on minulle lahja ja vahvuus, hahmottui ajatus siitä, että haluan tehdä asioita enemmän muiden hyväksi. Henna oli yksi ensimmäisistä, joita pyysin ideoimaan Minskaa.

Henna: Vuosi ja kolme kuukautta aikaisemmin olin jäänyt äitiyslomalle ison kansainvälisen yrityksen markkinointipäällikön tehtävästä. Äitiysloman aikana ajattelin paljon työn merkitystä. Ajatus siitä, että vanha työ ei enää puhuttele vahvistui. Lapsen saaminen pakotti pohtimaan, minkälaisen jäljen haluan jättää maailmaan. Ajattelun myötä eettiset ja ekologiset elämänarvot, ensin kosmetiikan ja sitten ruokavalion kautta tulivat elämääni pikku hiljaa. Viimeistään siinä vaiheessa, kun keskustelu ilmastonmuutoksesta ja sen huonoista vaikutuksista maailmaan kasvoi, pohdin, että voisiko olla jotain, jota voisi tehdä sen eteen. Olin irtisanoutunut kaksi kuukautta aikaisemmin työstäni, kun Outi esitti idean Minskasta.

”Isona missionamme on saada miljoona suomalaista voimaan paremmin.”

Aitien-oerustamia-yrityksia-minska-outi

3. Mitä 3 asiaa haluatte edistää Minskan kautta?

Outi: Puhun aina itse kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, joka koostuu ruumiin, mielen ja henkisyyden tasapainosta. Tasapainon löytäessäsi kohtelet itseäsi, muita ihmisiä ja luontoa paremmin. Minskalla pyrimme tuomaan siihen inspiraatiota. Haluamme myös olla edistämässä terveellisempiä elämäntapoja ja vihreämpiä elämänarvoja. Yksilön hyvinvoinnilla on suuri merkitys koko maailman tilanteeseen.

Henna: Itsekin korostan aina ihmisen henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tärkeyttä: ravinnon, unen, liikkeen & mielen tasapainon merkitys elämässä on suuri. Minskalla haluamme myös kannustaa ihmisiä pohtimaan enemmän ekologisia arvoja: miten voimme luoda maapallon, jossa eletään kestävästi. Itseltään ei kuitenkaan tarvitse vaatia täydellisyyttä. Mottomme: yksi teko, ajatus & annos kohti hyvää elämää rohkaisee lempeästi muutokseen ja hyvän levittämiseen.

4. Mistä saitte rohkeutta hypätä nousukiitoiselta uralta “tyhjän päälle”?

Outi: Minulla ajatus tuli voimakkaasti sisältä päin -ei ollut vaihtoehtoja ajatella toisin. Halusin vain olla onnellinen. Suhde rahaan oli ennen draivaava tekijä elämässäni, mutta tänä päivänä näen sen enemmänkin vaihdannan välineenä. Sisältä kumpuava toive voida hyvin ajoi väistämättä muutokseen. Myös merkityksellisyyden lisääminen ja valtava halu auttaa muita kannustivat hyppäämään tuntemattomaan.

Henna: Kahden kuukauden aikana työstä irtisanoutumisen jälkeen tapasin paljon yrityksiä ja kävin työhaastatteluissa. Muistan hyvin sen päivän, kun minulle tarjottiin työpaikkaa eräästä ekologisesta yrityksestä. Ratkaisevinta työn ja Minskan valitsemisen välillä oli Outin sanat: “teet juuri niin kuin sydän sanoo”. Vaikka tiesin, että startup -maailma on epävarma, uskoin vahvasti siihen, että Minskan matkaan kannattaa lähteä. Kesän aikana ennen Minskan töiden aloittamista tein pieniä markkinointiprojekteja toiminimellä ja tuurasin sijaisena päiväkodissa. Koin ihan valtavaa kiitollisuutta siitä, että pääsin kokeilemaan myös päiväkodissa työskentelyä urakäänteen myötä.

”Mottomme: yksi teko, ajatus & annos kohti hyvää elämää rohkaisee lempeään muutokseen ja hyvän levittämiseen.”

5. Miten aiotte tuoreina äiteinä yhdistää yrittämisen & perhe-elämän?

Outi: Koen, että Minskan perustaminen oli enemmänkin elämäntehtävä ja yrittäminen elämäntapa. Monet ystäväni ihmettelivät ääneen, miten uskallan lähteä tulevana yksinhuoltajaäitinä yrittämään, mutta itsestäni tämä tuntui ainoalta oikealta tavalta jatkaa työtä. Olen tavannut paljon ihmisiä, joiden mielestä töiden tekeminen äitiyslomalla on väärin, mutta oman urataustaani peilaten koen tarvitsevani sosiaalisuutta ja älyllistä haastetta äitiyden rinnalle. Käydessäni lapsen syntymän jälkeen ensimmäisinä sunnuntaina töissä, koin olevani täynnä virtaa. Arvostelematta muiden äitien halua keskittyä aivan fantastiseen “äiti-kuplaan” täysin, tunnen työskentelyn tuovan itselleni voimavaroja lapsen hoitamiseen ja edelleen lisää hyvinvointia. 

Henna: Haluan yhdistää yrittämisen ja perhe-elämän niin, että lapseni näkee, että töihin on kiva mennä. Kun lapsi näkee, että äiti tekee jotain hyvää, saa hän mielestäni hyvän esimerkin työstä. Lapset ovat luonnollinen osa elämää ja haluamme välittää sitä myös muille. Lapset ovat tervetulleita vierailijoita toimistollamme ja esimerkiksi toimitiloja katsoessamme mukanamme oli poikani Lukas ja Outilla vauva vatsassa.

aitien-perustamia-yrityksia-minska-henna

6. Mistä asioista inspiroidutte Minskalla juuri nyt?

Outi: Minskan kovan luokan ammattilaisten suunnittelema reseptiikka on inspiroinut kotikeittiössä. Minskan helpot arkiruoat ovat tuoneet helppoutta vauva-arkeen. Olen ollut inspiroitunut myös kasvavasta määrästä suomalaisia ihmisiä, yhteisöstä, jotka välittävät itsestään ja ympäröivistä ihmisistä ja luonnosta. Uskon vahvasti, että Pohjoismaista tulee johtava esimerkki ekologisen elämäntyylin eteenpäin viemisessä. Suomalaisilla on mielettömiä mahdollisuuksia luoda hyvinvointia, liiketoimintaa & positiivista kehää koko maailmaan ekologisesti.  

Henna: Minua on inspiroinut erityisesti suomalaisten kasvipohjaisten tuotteiden laatu ja määrä markkinoilla. On ollut hienoa kohdata suomalaisia firmoja, jotka tarjoavat tuotteita ja palveluita, jotta voimme elää kestävämmin. Olen myös inspiroitunut siitä, mikä voima pienillä valinnoilla arjessamme on. Pienien hyvien tekojen vaaliminen arjessa lisää energiaa ja edelleen yhteisen hyvän jakamista. Minskalla haluamme rohkaista ihmisiä elämään omannäköistä elämää.

”Suomalaisilla on mielettömiä mahdollisuuksia luoda hyvinvointia, liiketoimintaa & positiivista kehää koko maailmaan ekologisesti.”

Kiitos Minskan supernaiset Outi & Henna haastattelustanne. Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tukeva Minska on tärkeällä asialla <3 

Löydät Minskan saitille tästä. Lue mielenkiintoisia artikkeleita, inspiroidu vieraskynistä ja kokkaa Minskan helppoja arkiruokia.

Toimittaja: Anna Korhonen

Kuvat: Minska / Viivi Mahlakaarto

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.