fbpx

Äitiydessä parasta on rakkaus – haasteista viis

Äitienpäivä kannustaa peilaamaan omaa äitiyttään ja tuntemaan siitä suunnatonta kiitollisuutta. Kokosimme Äitipiirin tekijätiimin voimin ajatuksiamme äitiydestä: mikä siinä on parasta ja mikä taas haastavaa. Vastauksia yhdistää selvästi se, että äitiys on elämän pituinen oppitunti, joka sisältää suuria tunteita. Päällimmäisenä ilo ja rakkaus.

Anna:

Parasta äitiydessä?
 
Äitiydessä parasta on lapsen tuikkivat silmät, jotka muistuttavat siitä, että elämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan täynnä seikkailua ja iloa. Äitiys myös kannustaa kurkottamaan kohti omia unelmia.
 
Haastavinta äitiydessä?
 
Äitiydessä haastaa intensiivisyys, joka on läsnä kaikissa arjen hetkissä. On taitolaji sietää perhe-elämän jatkuvaa myllerrystä ja toisaalta pitää oma mieli selkeänä ja virkeänä. Äitiys kehittää kuin huomaamatta työelämätaitoja.
 

Rosa: 

Parasta äitiydessä?

Äitiydessä parasta on, kun pienet kädet kietoutuvat kaulani ympärille, saan märän pusun poskelleni ja tuo maailman rakkain olento sanoo ”Äiti ihana”.
 
Haastavinta äitiydessä?
 
Äitiydessä haastavinta on lapsen kiukkuhetket. Samaan aikaan on paha mieli pienen puolesta, ärsyttää kiukku ja oman kiukuttelun sijaan yrittää pysyä aikuisena ja hoitaa tilanteen rauhallisena. Ei helpointa. Näihin hetkiin auttaa hengittäminen.
 

Oona:

Parasta äitiydessä?

Parasta äitiydessä on sen tuoma merkityksellisyys ja uusi näkökulma asioihin. On kuin tarkastelisi maailmaa uuden linssin läpi, joka tuo esille asioita, joita ei ole ennen nähnyt.
 

Haastavinta äitiydessä?

Haastavinta äitiydessä on sen kokonaisvaltaisuus, se tempaa mukaansa 150 prosenttisesti eikä sitä voi laittaa syrjään edes niin halutessaan.

Liisa:

Parasta äitiydessä?

1. tehokkuus. Ennen lapsia tiukat aikataulut olivat tuttuja, mutta ne olivat minun omiani. Nyt lapset säätelevät paljon ja minun on saatava aikaan jahkailematta ja ennakoitava joka hetki. En tiennyt kiireestä mitään verrattuna nykyiseen ja nautin siitä, miten perhe on muokannut minusta tehokkaamman. 2. Uuden oppiminen yhdessä lasten kanssa. Parasta on yhdessä oivaltaminen ja riemuitseminen. Ei ole onnistumisen riemun voittanutta!

Haastavinta äitiydessä?

On haastavaa muistaa, kuinka keskeneräisiä nämä pienet ovat. Kesken tunnepurkauksen on muistettava, että toinen ei pysty rauhoittamaan itseään. Ei pysty kuuntelemaan. Ei pysty lopettamaan. Vaikka kuinka ärsyttäisi, on itsestä lähdettävä se rauhallisuus ja auttaa. Raskainta on muistaa, että lapset kehittyvät vielä ja turhauttava kiukuttelu ei ole henkilökohtaista.

Mom-to-be Heidi:

Parasta raskaana olossa?

Ehdottomasti se, että miten iso siunaus raskaana oleminen ylipäänsä on ja vaikka se ei aina niin kivaa aikaa olekaan, niin oman pikkuisen möyrinnät ja potkut masussa on kyllä niin hellyyttäviä.

Haasteellisinta raskaudessa?

Haasteellisinta, mutta myös lohdullisinta on se, että kaikki ei oo omissa käsissä, vaan kaikki menee just niin kuin on tarkoitettu. Eli ehkä se on just sitä kontrollin luovuttamista – se on vaikeaa, mutta toisaalta myös vapauttavaa.

Äitiys on kasvua, syvältä kumpuavaa iloa, rakkaudenpisaroita ja suunnatonta vastuuta.

Äitiydessä kulminoituu elämän värit: on vaaleanpunaisia kirsikankukkia ja harmaita sadepäiviä. Lopulta pilkistää aina kirkas keltainen aurinko.

Äitiyden ihme on valtava, jonka jakaminen on kultaakin kalliimpaa. 

Ihanaa äitienpäivää kaikille äideille – arjen supersankareille! Pidetään yhdessä toistemme puolia. Ollaan tukipilareita tällä elämänpituisella matkalla. <3

Teksti: Team Äitipiiri

Kuvat: Unsplash & Emilia Hölttä

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.