Kaura-tahinivohvelit ja muhammara

Share on facebook
Share on linkedin

*Kaupallinen yhteistyö: Foodin | Sisältää mainoslinkkejä

Onko vohveleita monimuotoisempaa herkkua? Rapsakat kaura-tahinivohvelit sisältävät kuiturikkaita siemeniä ja samettista tahinia ja ne on helposti muunneltavissa suolaisen ja makean täytteen kaveriksi. Tällä kertaa valmistimme suolaiseksi täytteeksi muhammaraa. Paahdetuista paprikoista, öljystä ja mausteista valmistettava tahna on aivan ä l y t t ö m ä n herkullista!

Reseptin lopussa alekoodi äitipiiriläisille!

Kaura-tahinivohvelit: 8-10 kpl

Ainesosat:

4 dl kaurajauhoja

1 tl leivinjauhetta

0.5 dl pellavansiemeniä tai chiasiemeniä

1/2 tl suolaa

4.5 dl kasvimaitoa + 1tl omenaviinietikkaa

1 dl Foodin vaaleaa tahinia*

Halutessasi suolaiseen versioon:

1 tl Foodin kuivattua oreganoa*

1/2 tl Foodin jauhettua mustapippuria*

1/4 tl Foodin merisuolaa*

Halutessasi makeaan versioon:

1 rkl Foodin kookosnektaria* tai muuta nestemäistä makeutusta

Öljyä paistamiseen

Ohje: 

  • Sekoita kaurajauho, leivinjauhe, siemenet ja suola keskenään.
  • Sekoita kasvimaitoon omenaviinietikka ja tahini.
  • Yhdistä seokset ja siirrä sivuun tekeytymään. Taikina paksuuntuu sinä aikana kun kuumennat vohveliraudan.
  • Laita vohvelirauta lämpiämään.
  • Öljyä molemmat pinnat ja tiputa n. 4 rkl taikinaa kerrallaan, riippuen kuinka isot vohvelit haluat. Paista kypsäksi.
  • Jos taikina paksunee liikaa, voit lisätä hieman kasvimaitoa. Koostumus saattaa vaihdella hieman käyttämäsi kauran mukaan.

Vinkki: vohvelit kannattaa tarjoilla heti lautasille tai siirtää ritilälle jäähtymään. Jos kasaat ne päällekäin lautaselle kuten letut, rapea pinta pehmenee.

Muhammara: 

Muhammaran tyypillinen ainesosa on granaattiomenamelassi, mutta koska se ei ole kovin helposti saatavilla, on reseptissä käytetty kookosnektaria. Mikä tahansa juokseva siirappi sopii. Muhammaran yksi tärkeä ainesosa on vaalea leipä, joka antaa sille ihanan pehmeän rakenteen. Myös hieman kuivahtanut leipä käy.

Ainesosat:

3 punaista paprikaa

3 rkl Foodin kookosnektaria*

1 pala vaaleaa leipää TAI 3 rkl korppujauhoja

1/2 tl juustokuminaa

1/2 tl Foodin merisuolaa*

100 g saksanpähkinöitä

1 valkosipulinkynsi

2 rkl Foodin kurpitsasiemenöljyä* tai muuta hyvänmakuista öljyä

2 rkl sitruunamehua

(¼-1/2tl harissaa)

Vettä koostumuksen säätelyyn

Ohje:

  • Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita paprikat paahtumaan ylätasolle noin 20-25min ajaksi kunnes kuoressa on mustia pilkkuja.
  • Kääri paprikat folioon ja anna jäähtyä noin 10min ajan.
  • Kuori paprikoista kuoret, joiden pitäisi irrota helposti tässä vaiheessa. Poista myös siemenet ja kanta.
  • Hienonna monitoimikoneen leikkuuterällä kaikki ainekset karkeasti. Voit käyttää myös sauvasekoitinta tai blenderiä. Tässä tahnassa parasta on karkea rakenne, joten liian tasaiseen ei tarvitse pyrkiä.
  • Lisää vettä muutama rkl kerrallaan,  kunnes koostumus on sopiva.

Koodilla ÄITIPIIRI10 saat – 10 % alennusta Foodinin normaalihintaisista tuotteista 31.5.2020 asti. Foodinilla on nyt käynnissä kevätale ja tarjouksesta löytyy nyt mm. ihania raakasuklaita. Äitipiirin alennusta hyödyntämällä saat alen myös muista, kuin tarjoustuotteista.

Tutustu Foodinin valikoimaan tästä.

Katso muut Foodinin kanssa yhteistyössä tehdyt reseptit tästä:

Reseptit & kuvat: Liisa Soultanis

Lue lisää juttujamme

×
×

Cart