fbpx
Keväinen salaatti ja tahini-sitruunamarinoidut pavut ovat vapun ja kesän ykkösherkkuja!

Keväinen salaatti ja tahini-sitruunamarinoidut pavut

Share on facebook
Share on linkedin

Vappubrunssilla katetaan pöytään herkullinen ja värikäs salaatti, jossa maistuvat kaikki parhaat kauden maut ja tahini-sitruunamarinoidut pavut. Mukauta salaattia satokauden mukaan, jos teet sitä muuna ajankohtana. Tahini-sitruunamarinadi sopii niin lämpimien juuresten kuin makeiden mansikoiden pariksi vihersalaattiin. Tämä marinadi on raikkaan kirpsakka ja sitä saa olla runsaasti, sillä se maustaa myös muun salaatin ihanasti. Halutessasi voit säästää osan ja pirskotella sitä tarjoiluvaiheessa salaatin päälle. 

Vegaaninen

60min

Keväinen salaatti ja tahini-sitruunamarinoidut pavut: 4:lle

Tahini-sitruuna marinadi

Ainesosat:

  • 0.5dl tahinia*
  • 0.5dl oliiviöljyä
  • 1dl sitruunamehua
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • 2tl dijon sinappia
  • 2tl vaahterasiirappia
  • 1/2tl suolaa
  • Mustapippuria

Lisäksi hienonnettuja yrttejä kuten tilliä tai persiljaa

Ohje:

  1. Sekoita ainekset keskenään vauhdikkaasti lusikalla.
  2. Jatka sekoittamista kunnes tahini on sekoittunut muiden ainesten joukkoon tasaisesti.

*Käytä vaaleaa juoksevaa tahinia. Jos tahini ei ehdottomasti ole sinun juttusi, voit kokeilla korvata sitä jollain pähkinävoilla.

Maistuisitko keväinen salaatti? Maista Äitipiirin resepteiä!

Sitruunamarinoidut pavut ovat keväinen lisäke salaattiin.

Salaatti & sitruunamarinoidut pavut:

Ainesosat:

  • 460g isoja valkoisia papuja
  • 250g broccolinia tai tankoparsaa

Paistamiseen 2 valkosipulinkynttä ja margariinia

  • 100g retiisejä
  • 100g nuoria hernepalkoja
  • 250g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • Kapriksia tai oliiveja

(Halutessasi mansikoita tai mangoa)

Runsas salaattipeti baby pinaatista, rucolasta ja vihersalaatista

Ohje:

  1. Valuta pavuista vesi ja sekoita ne marinadiin
  2. Siirrä pavut jääkaappiin ja anna maustua vähintään 30min tai vaikka yön yli. Voit tehdä pavut reilusti etukäteen, kunhan käytät ne viikon sisällä. 
  3. Pilko broccolinit.
  4. Murskaa valkosipuli odottamaan.
  5. Paista broccolineja pannulla sekoitellen margariinissa noin 5min ajan. Kun ne ovat hiukan pehmenneet, lisää valkosipuli.
  6. Jatka paistamista noin 5min. Broccolinien sijaan voit käyttää tankoparsaa, tarkista kypsyys haarukalla. Sopiva koostumus on hieman pehmennyt, mutta edelleen napakka.
  1. Pilko muut ainekset ja kokoa salaatti.
  2. Lisää lopuksi broccolinit ja marinoidut pavut.

Tarjoile!

Kokeile Äitipiirin keväistä salaattia sitruunamarinoiduilla pavuilla.

Vinkki: tee moninkertainen annos marinoituja papuja. Käytä yksi annos salaattiin ja säilytä loput jääkaapissa kannellisessa astiassa. Nauti pitkin viikkoa lisukkeena ja leivällä.

Resepti & kuvat: Liisa Soultanis

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

×
×

Ostoskori