fbpx
Korkkipallo_kansi

Korkkipallolla vapautusta kehoon – katso 4 vinkkiä!

Korkkipallo saatu tapahtumiimme | Sarwa Yoga

 Te Äitipiirin viimeisimmissä tapahtumissa mukana olleet äidit olettekin jo päässeet tutustumaan goodie bagissa olleeseen Sarwa Yogan korkkipalloon. Korkkipallolla voi tehostaa lihasten hierontaa, aktivoida lihaksia ja toisaalta myös vapauttaa niitä. Alla muutama Äitipiirin vinkki korkkipallon käyttöön.

1. Jalkojen aktivointi

Jalat ovat täynnä akupunktio-pisteitä, joita pääsee aktivoimaan tehostetusti korkkipallon avulla. 

Laita seistessä korkkipallo toisen jalan alle ja tuo kunnolla painoa pallon päälle. Esimerkiksi päkiän alta saa usein mukavan tuntuman. Kokeile tätä hampaita pestessä, televisiota katsoessa tai joogaharjoituksessa ennen seisoma-asanoita.

Jos olet raskaana, hiero maltillisesti, jotta vältyt synnytyksen mahdollisen käynnistäviltä pisteiltä.

2. Lantionpohjanlihasten rentoutus

Lantionpohjanlihaksia on tärkeää vahvistaa erityisesti raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen. Äärimmäisen tärkeää on muistaa myös niiden vapauttaminen. Pehmeät, joustavat lantionpohjanlihakset nopeuttavat synnytyksen ponnistusvaihetta ja auttavat palautumisessa synnytyksen jälkeen. 

Istu sohvalle tai tuolille tyynyn päälle ja aseta korkkipallo välilihan kohdalle. Pyörittele itseäsi pallon päällä niin, että saat hierottua lantionpohjanlihasten aluetta alhaalta päin. Jos tämä tuottaa kipua, laita lisää pehmustetta allesi. Kipua ei kuulu tulla, vaan tarkoitus on saada koko lantionpohjan alue rentoutumaan. Tekee hyvää myös mahdolliselle, jo parantuneelle, episiotomia-arvelle. Äitiysfysioterapeutti approved.

Korkkipallo_lantionpohja

3. Lihasjumien vapautus

Mene selinmakuulle ja tuo korkkipallo selkärangan viereen siihen kohtaan, missä tuntuu jännitystä. Voit joko pitää palloa vain yhdessä kohdassa, tai liikutella palloa selkärankaa ylös ja alas. Usein erittäin kivuliaalta, mutta samaan aikaan ihanalta, tuntuu korkkipallo pakaroiden alla. Pakaroiden kipupisteiden lauetessa saat helpotusta myös alaselän jumeihin. 

Muista hengittää, jotta lihakset todella rentoutuvat ja happi kulkeutuu lihaksiin.

Korkkipallo_selkäranka

4. Tasapaino 

Seiso pallo kantapäiden välissä. Avaa jalkaterät ja polvet pieneen ulkokiertoon. Nouse varpaille samalla palloa kevyesti puristaen. Pysy vartalon keskilinjalla; älä anna lantion tai rintakehän työntyä taakse tai eteen. Uloshengityksellä nouse varpaille ja sisäänhengityksellä laske. Tällä harjoituksella saat haastettua tasapainoa ja huomaat miten syvien lihasten aktivointi auttaa sinua pysymään pystyssä.

Teksti: Rosa Auffermann ja Johanna Salonen

Kuvat: Anna Korhonen

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.