Helpot bounty-henkiset patukat valmistuvat vain muutamalla raaka-aineella ja sulavat suussa! Koristelun kanssa voi ryhtyä villiksi ja lisätä päälle uuden vuoden hengen mukaisesti kaikkea kuivatuista marjoista kimalleströsseliin! Tässä versiossa päädyttiin suolan ja suklaan ihanaan yhdistelmään.
Resepti on gluteeniton ja vegaani.
Vinkki: Jos haluat tehdä näistä ekstra herkullisia, lämmitä noin 1dl verran haluamaasi pähkinävoita, nutellaa tai biscoff-tahnaa juoksevaksi, valele se kookoslevyn päälle ennen jääkaappiin laittoa ja kuoruttamista.
Kotitekoiset Bounty -patukat
Ainekset:
- 180g hienojakoista kookoshiutaletta
- 2dl kookoskermaa
- 1-2rkl agavesiirappia tai muuta siirappia
- 1rkl vaniljasokeria tai maustemitta aitovaniljajauhetta
- 145g tummaa suklaata
- Sormisuolaa
Ohje:
- Aseta kookosmaitopurkki kylmään ainakin 1h ajaksi. Käytä rasvaista kookoskermaa, ei light -versiota.
- Lusikoi päältä kohonnut kookoskerma. Lämmitä se juoksevaksi ja mittaa 2 dl.
- Sekoita kookoskerman joukkoon siirappi ja vanilja.
- Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja painele tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun leipämuottiin tai noin 18x18cm vuokaan.
- Aseta jääkaappiin 2h ajaksi.
- Sulata suklaa vesihauteessa.
- Leikkaa kookoslevy paloiksi ja valele tasaisesti suklaassa.
- Ripottele päälle suolaa ja aseta vielä jähmettymään jääkaappiin.
Resepti & kuvat: Liisa Soultanis