Laskiaispulla on ihanaa, joten se oli ehdottomasti saatava myös letun muotoon. Tässä terveellinen lettu ohje, joka sopii niin arkeen kuin viikonloppuaamuihin. Makeutta tuo banaani sekä pieni loraus siirappia, lisää makeutta saa halutessaan makeasta hillosta ja ekstra lorauksesta siirappia myös tarjoiluvaiheessa.
Nämä letut ovat gluteenittomia, jos käytät gluteenitonta kauraa. Sekä kaurajauhot että mantelijauhon voi jauhaa itse tehosekoittimessa, mutta kaupasta saa niitä myös valmiina. Kookosmaidosta tehdyt letut ovat ihanan täyteläisiä, mutta voit käyttää mitä tahansa kasvimaitoa, vaikkapa Ikaffea.
Ota tämä lettu ohje arkeesi kevään iloksi!
Kauraletut laskiaishenkeen – tässä lupaamani lettu ohje!
Noin 10 pikkulettua
Vaikeusaste: Helppo
Ohje on vegaaninen ja gluteeniton jos käytät gluteenittomia kaurajauhoja
Ainesosat:
- 3dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa
- 1rkl omenaviinietikkaa
- 3dl kaurajauhoja (voi jauhaa itse kaurahiutaleista)
- 0.5dl mantelijauhoja (voi jauhaa itse manteleista)
- 2rkl perunajauhoja
- 1.5tl leivinjauhetta
- 1.5tl kardemummaa
- 1tl vanillja-aromia
- 1/4tl suolaa
- 1.5dl banaani- tai omenasosetta
- 1rkl vaahterasiirappia tai muuta siirappia
- 2rkl margariinia tai öljyä
Täytteeksi:
- Kasvivispiä
- Hilloa tai mantelimassaa (tai molempia!)
- Paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje:
- Yhdistä omenaviinietikka ja kookosmaito ja siirrä sivuun.
- Jauha tarvittaessa manteli- ja kaurajauho hienoksi jauheeksi
- Sekoita kuivat ainekset keskenään.
- Sekoita banaanisose, siirappi ja sulatettu margariini keskenään.
- Lisää joukkoon kuivat ainekset ja kookosmaito-viinietikkaseos.
- Sekoita tasaiseksi
- Paista haluamasi kokoisia lettuja keskilämmöllä.
- Kuvassa näkyvät letut valmistuivat noin 0.5 dl taikinasta.
- Kasaa päälle haluamasi lisukkeet ja tarjoile.
Vinkki: Sekoita yhteen chiasiemeniä ja vadelmia ja anna turvota vartin verran, saat ihanaa ja terveellistä chiahilloa lettujen kaveriksi!
Resepti & kuvat: Liisa Soultanis
Löydä lisää reseptejä ruoka -osiostamme!