fbpx
Greenplanetastronauts-kansi

Luonnon hyvinvointivaikutus alkaa jo 5 minuutissa – poimi talteen 3 koko perheen luontokohdetta Helsingissä!

Kaupallinen yhteistyö | Green Planet Astronauts

Koronakevät on madaltanut kynnystä nauttia koko perheen voimin luontokokemuksista. Retkievääksi on napattu kätevät ja terveelliset Green Planet Astronautsin kauravälipalat, joissa ei ole turhaa lisättyä sokeria. Lue millaisia oivalluksia Äitipiirin Anna on tehnyt luonnossa liikkumiseen liittyen, ja nappaa talteen 3 erinomaista luontokohdetta Helsingissä.

Kuluneen kevään aikana kotikulmien lähiluonto on tullut tutummaksi kuin koskaan. Kun elämästä karsiutui poikkeusolojen seurauksena hyvin lyhyessä ajassa kaikki vähemmän tai enemmän turha, kannusti se vahvistamaan luontosuhdetta entisestään. Ottaessa lenkkiaskelia, pulahtaessa vielä viileään meriveteen ja tutkiessa muurahaisten elämää yhdessä lasten kanssa, muisti taas, miksi luonto on syvä onnen lähde.

Metsässä oleilu kohentaa kiistatta sekä fyysistä että psyykkistä terveyttä. Tiesitkö, että jo 5 minuuttia metsässä käytettyä aikaa riittää parantamaan mielialaa? Verenpaineen laskemiseen riittää 20 minuuttia. Vallattoman hyviä tuloksia – eikö?

Luonnon-hyvinvointivaikutukset-alkavat-jo-5-minuutissa-lehmät

Kahden lapsen äitinä ja yrittäjänä perhearki on ajoittain täyttä (varmaan teilläkin), joten pienet rauhoittumisen hetket mielen kuorman karsimiseksi on tärkeä priorisoida oman hyvinvoinnin hyväksi. Olen huomannut, että lähes poikkeuksetta luonnon ääreen saapuessa sekä oma että lapsen syke on tasoittunut ja keho on rauhoittunut näkemään toisen tässä hetkessä. Ja mikä parasta: siirtymä läsnäoloon on vienyt vain muutamia askelia kotiovelta. 

Green Planet Astronauts valmistaa luomu kauravälipaloja aktiivisten perheiden tarpeisiin

Kulunut kevät käynnisti perheemme arjessa entistä vahvemman halun tuoda luonnon tärkeäksi osaksi lastemme arkea. Siispä viimeisten kuukausien aikana olemme pakanneet perheemme kanssa harva se ilta ja viikonloppu eväsrepun täyteen ja suunnanneet kotimetsään ja pyöräilymatkan päähän luontoäidin helmoihin.

Retkeilyn ruokapuolen on tehnyt verrattoman helpoksi Green Planet Astronautsin mukaan napattavat Luomu Space Snack -kaurasmoothiet ja aivan uudet Luomu Pocket Rocket -kaurapatukat. Green Planet Astronautsin vähemmän makeat ja ravitsevat kauravälipalat tekee erityiseksi se, että ne tekevät hyvää lapselle ja planeetallemme. Tämä avaruusruoka on kehitetty ihan tavallisessa kotikeittiössä – yrityksen perustajan Millan kolmen lapsen innoittamana. 

Vielä tovi sitten oli vaikea löytää lapsille terveellisiä ja hyvin nälkää pitäviä välipaloja, joissa maistuu luonnon raaka-aineet ilman turhaa lisättyä sokeria ja jotka kuormittaisivat ympäristöä mahdollisimman vähän. Nyt, Green Planet Astronautsin herkullisten tuotteiden myötä valinta on muuttunut helpoksi ja kauravälipalat löytävät tiensä lähes poikkeuksetta metsäretkievääksi. Perheemme suosikiksi on noussut Pocket Rocket Kaura-Marja -välipalapatukka, jossa maistuu kaura ja marjat. Välipalapatukasta tekee eri hyvän se, että siinä on jopa puolet vähemmän makeutta hedelmistä kuin muissa patukoissa sekä runsaasti kuitua edistämään vatsan toimintaa. Proteiini tulee auringonkukansiemenistä! Kätevä välipala on taittanut myös äidin yhtäkkisen nälän työpäivän jälkeen!

Greenplanetastronauts-pocketrocket

Greenplanetastronauts-kaurapatukka

Greenplanetastronauts-spacesnack

3 vinkkiä koko perheen luontokohteisiin Helsingissä

Ruoka maistuu parhaalta luonnossa on väittämä, joka ehdottomasti pitää paikkansa. Sen lisäksi luonto virkistää, opettaa (äitiä ja lasta) ja lähes poikkeuksetta metsän siimeksestä ilmaantuu astetta iloisempi ja onnellisempi äiti jatkamaan perheen pyörittämistä. Tässä onkin sinulle 3 erinomaista luontokohdetta, jossa suosittelemme pyörähtämään koko perheen voimin. Kohteet sijaitsevat Helsingissä.

  1. Mustikkamaa: Mustikkamaa on kaunis saari aivan Kulosaaren ja Kalasataman kyljessä. Mustikkamaalle pääsee kätevästi sekä julkisilla kulkuvälineillä että kävellen tai pyörällä polkien. Sen lisäksi, että Mustikkamaalta löytyy upea hiekkaranta, kulkee sen ympäri kaunis lenkkeilyreitti. Saaren metsäalueella lapsi saa ihastella oravia ja lintuja. Alueelta löytyy myös kahviloita!
  2. Tullisaaren Kartanopuisto: Tullisaaren puisto on Helsingin Laajasalossa sijaitseva mykistävän kaunis puistoalue, josta löytyy niin uimarantoja, laakeaa piknik -nurmea kuin myös poukkoilevaa saarimaisemaa. Nappaa vaikka pallo ja eväskori täyteen herkkuja, ja suuntaa perheesi kanssa tänne lauantairetkelle!
  3. Helsingin kaupungin talvipuutarha: Vuonna 1893 perustettu puutarha on hienostunut eksoottisten kasvien tropiikki, jossa voi vierailla läpi vuoden. Näin kesäaikaan talvipuutarhasta löytyy myös upea ruusutarha. 

Greenplanetastronatus-luonto-puut

Teksti & kuvat: Anna Korhonen

Lähde: Aivoliitto.fi

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.