fbpx
mita-tehda-lapsen-kanssa-helsingissa

Mitä tehdä lasten kanssa Helsingissä? Katso 3 + 1 vinkkiä kesään!

Vietätkö perheesi lasten kanssa Helsingissä lomaa, mutta pääsi lyö tyhjää tekemistä keksiessä? Äitipiiri kokosi 3 + 1 kivaa lomapuuhaa, joiden parissa nauttivat niin lapset kuin aikuiset. Nappaa vinkit talteen ja vietä iloisia hetkiä kauniissa & monipuolisessa kesä Helsingissä. Ekstravinkkinä lapsiystävällinen Goodmood- kahvila Keravalla. 

1. Lasten kanssa Helsingissä: puistoon piknikille

Pakkaa koriin iso viltti, tyynyjä, lasten valitsemia pelejä, värityskuvia, raikkaita kesäherkkuja sekä petankkikuulat. Helsingistä löytyy useita hyvin hoidettuja puistoalueita, joissa on lapsiystävälliset puitteet touhuta ja telmiä. Oletko jo tutustunut merelliseen Tullisaaren kartanopuistoon tai Sibeliuksen puistoalueeseen? Esplanadin puistossa syöt parhaat irtojätskit samalla katusoittajien taidetta kuunnellen. 

Muistathan: Kaikissa Helsingin kaupungin leikkipuistoissa on kesällä lapsille ilmainen puistoruokailu arkisin klo 12:00. 

lasten kanssa helsingissä

mita-tehda-lapsen-kanssa-helsingissa-tullisaaren-puisto

2. Lasten kanssa Korkeasaareen, Korkeasaareen!

125 -vuotias Korkeasaari tarjoaa ikkunan luonnon monimuotoisuuteen, erilaisiin elinympäristöihin ja niiden eläimistöön. Tänä kesänä Korkeasaaressa vipeltää yli 50 eläinten poikasta: mm. metsäpeuroja, kuhertajagaselleja ja maatiaiskanoja, joiden vikkeliin touhuihin pääsee tutustumaan monipuolisesti. Eläinten luona järjestetään päivittäin erilaisia eläinten tuokioita, joissa oppaat kertovat lisää lajeista ja niiden suojelusta. Kesän ajan Korkeasaaressa on lisäksi Eläinhetkiä- taidenäyttely, jossa pääsee tutustumaan Veera Pirilän eläinaiheisiin maalauksiin. Teokset tuovat esiin eläinkohtaamisten koskettavuutta ja tärkeyttä.

mita-tehda-lapsen-kanssa-helsingissa-korkeasaari

3. Skidit festarit

Lastenfestivaali Skidit Festarit juhlistaa kymmenenvuotista taivaltaan lauantaina 17.8. klo 10-16. Skidit Festarit tarjoaa kävijöilleen hillittömän hauskan päivän taiteen, laadukkaan lastenmusiikin ja makeiden tarjoilujen parissa. 

Skidit Festarit järjestetään historiaa tulvivan Elannon korttelin miljöössä ja vekkulamainen seikkailu kulkee läpi jänniä portaita, hassua polkua ja kummallista mörkötunnelia. 

Hullunkurinen seikkailu päätyy tunnelmalliselle sisäpihalle, jossa voi nauttia herkuista ja rennosta tunnelmasta koko perheen voimin. Skidit Festareilla luvassa myös Slime-laboratorio, Kepparirata ja Pahvikakkuleipomo. Siistiä!

Skidit Festarit löydät osoitteesta: Kaikukatu 4, 00530 Helsinki. Sisäänkäynti Kaiku-klubin vierestä. Liput 13,50 / aikuinen / lapsi

mita-tehda-lapsen-kanssa-helsingissa-skiditfestarit

Kuva/Helsingin kaupunki

4. EKSTRAVINKKI

Terveellisiä herkkuja & kotieläimiä Keravan kartanolla

Joskus on kiva suunnata kaupungin vilskeestä maaseudun rauhaan. Keravan kartanoon avattu Goodmood -kahvila tarjoaa kävijöilleen kasvispitoista, oman maan antimista koottua lounasta, tuoretta pullaa ja pienpaahtimon kahvia. 

Lapset saavat ihastella pihapiirissä käyskenteleviä kesälampaita ja -kanoja. Tiistaisin Goodmood -kahvilassa joogataan klo 9:30 ja 10:45. Tarjolla on myös lastenhoitoa: Jalotuksen ympäristökasvattaja Mira kierrättää lapsia kartanon luonnossa, viljelmillä ja kotieläinten luona. 

Lastenhoitoon ovat tervetulleita 2 vuotta täyttäneet lapset ja hoito tulee varata edellisenä päivänä Miralle soittamalla, puh. 0414798809.

Goodfood- kahvilan löydät osoitteesta: Kivisillantie 12, 04200 Kerava. 

Lisää juttuja blogissamme.

mita-tehda-lapsen-kanssa-helsingissa-keravankartano-goodmoodkahvila

Teksti & kuvat: Anna Korhonen

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.