Kaupallinen yhteistyö: Foodin
Mokka-suklaapiiras on täydellinen herkku vahvan kahvin pariksi. Pieni pala vie takuulla makeanhimot! Pohjaksi voi tehdä myös perinteisen piirakkapohjan, joka esipaistetaan uunissa. FOODIN medjool taatelit ovat kooltaan suuria ja meheviä. Näitä siis tarvitsee hiukan vähemmän kuin monia muita taateleita. Ota tämä huomioon koostumusta säädellessäsi, mikäli käytät eri taatelimerkkiä.
Mokka-suklaapiiras:
Pohja:
Ainekset:
- 200g FOODIN manteleita
- 1rkl FOODIN mantelivoita
- Ripaus suolaa
Ohje:
- Poista taateleista kivet ja siirrä ne lämpimään veteen likoamaan noin 15min ajaksi.
- Hienonna monitoimikoneessa mantelit, mantelivoi ja valutetut taatelit.
- Anna massan käydä, kunnes se on tasaista.
- Säätele tarvittaessa koostumusta lisäämällä mantelivoita tai manteleita, jotta massa on muotoiltavaa ja helposti paineltavissa piirakkavuokaan.
- Painele pohjaseos piirakkavuokaan ja sen reunoille.
Täyte:
Ainekset:
- 200g suklaata; käytin 100g tummaa suklaata ja 100g FOODIN kahvin makuista raakasuklaata
- 200ml kookoskermaa
- 1 maustemittaa FOODIN vaniljajauhetta
- 3rkl FOODIN mantelivoita
- ½-1tl pikakahvijauhetta
- 1/8tl suolaa
Ohje:
- Kuumenna kookoskerma ja pilko joukkoon suklaa. Odota 5-10min.
- Kun suklaapalat ovat sulaneet, sekoita seos tasaiseksi.
- Yhdistä loput ainekset suklaaseokseen tehoseokoittimen tai yleiskoneen avulla, jotta saat massasta täysin tasaista.
- Kaada pohjan päälle ja koputtele ilmakuplat pois.
Tarjoiluun:
- FOODIN pekaanipähkinöitä
- FOODIN kahvin makuista raakasuklaata rouhittuna
Herkullisia hetkiä!
Teksti & kuvat: Liisa Soultanis