fbpx
Miten suojata lapsen iho auringolta? Lue Äitipiirin blogista!

Näin suojaat lapsen ja oman ihon auringolta – katso 6 vinkkiä!

Kesä on rantautunut Suomeen tuoden mukanaan upeat lämpöiset kelit. Auringosta voi nauttia huoletta, kun oma ja lapsen iho on suojattu asianmukaisesti haitallisilta UV-säteiltä. Nappaa tästä talteen 6 vinkkiä auringolta suojautumiseen ja anna kesän viedä!

  1. Vetäydy varjoon päivän kuumimpaan aikaan: Auringon haitallinen UV-säteily on voimakkaimmillaan klo 11-15 välillä eli helpoin tapa suojautua auringon haitallisilta säteiltä on vetäytyä varjoon kyseisenä aikana.
  2. Suojaa iho ilmavilla ja väljillä vaatteilla: Helppo keino suojata iho auringon paahteelta on valita ylleen peittävät, mutta viileät vaatteet. Suosi luonnonmateriaaleja, kuten pellavaa ja puuvillaa niin ihosi saa hengittää. Lapsilla vaatteiden on hyvä peittää kädet kyynärpäihin ja jalat polviin asti. 
  3. Älä unohda hattua: Suojaa kasvojen, niskan ja korvien herkkä iho leveälierisellä hatulla tai lippalakilla. Kaulan alle solmittava päähine ei karkaa leikeissä.
  4. Muista suojata silmät aurinkolaseilla: Tiesitkö, että on ihan yhtä tärkeää suojata silmät kuin iho auringolta? Erityisesti lapsen silmät ovat herkät auringon UV-säteilylle, joten aurinkolasit kannattaa ottaa käyttöön jo pienestä pitäen. Korkealaatuiset linssit suojaavat sekä UVA- että UVB -säteiltä.
  5. Täydennä auringolta suojautumista aurinkovoiteella: Aurinkovoidetta tulisi käyttää vaatteilla suojautumisen täydentämiseksi. Aurinkovoidetta valitessa on tärkeä huomioida riittävä suojakerroin. Erityisesti lasten iholle tulisi valita korkean suojakertoimen omaava tuote. Äitipiirissä suosikiksemme on noussut luonnonkosmetiikkamerkki Alga Mariksen aurinkovoiteet.
  6.  Huomioi, että lastenvaunut eivät ylikuumene: Eritoten kuumana kesäpäivänä on tärkeää muistaa se, että lämpötila lastenvaunuissa voi nousta hetkessä hyvin korkeaksi. Ethän siis koskaan jätä lasta päiväunille vaunuihin auringonpaisteeseen. Varmista ilman kulkeminen vaunuissa suojaamalla koppa vain kevyesti (esim. harsolla tai hyttyssuojalla) ja tarkista vauvan vointi säännöllisesti.

Lähteet: Ilmansyopaa.fi & ipanainen.fi

näin-suojaat-lapsen-ja-oman-ihon-auringolta-hattu

Teksti: Anna Korhonen

Kuva: Unsplash

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.