fbpx

Niki Strbianin kanssa parempia vauvakuvia – kokeile ja ihastu!

Kaupallinen yhteistyö: Niki Strbian | Sisältää mainoslinkkejä

Äitipiiri sai mahdollisuuden tutustua valokuvaaja Niki Strbianiin ja hänen luomaansa verkkokurssiin, joka ohjeistaa tallentamaan vauvavuoden tärkeimmät hetket. 

Sisältää alekoodin äitipiiriläisille!

Perhevalokuvaajana tunnetuksi tullut Niki Strbian on luonut vauva-arjen hektisyyteen työkalun, jonka avulla jokainen vanhempi pystyy ikuistamaan ohikiitävät hetket. 

How to photograph your baby’s first year -verkkokurssi on käytännön opas tuoreille vanhemmille, jossa opitaan tärkeimmät valokuvaustaidot video-ohjeiden avustuksella vauvavuoden merkittävien hetkien ikuistamiseksi.  

Tutustutaan ensin valokuvaajaan kurssin takana. Saimme mahdollisuuden haastatella Nikiä ja kuulla hänen ajatuksiaan valokuvaamisesta ja äitiydestä. 

Miten äitiys näkyy tavassasi valokuvata?

Voisi ajatella, että äitinä olo auttaa perhevalokuvauksessa, mutta uskon todella, että perhevalokuvaus on taito, jonka voi oppia. Valokuvaustaitojen lisäksi tarvitaan paljon erilaisia sosiaalisia taitoja, joita itse olen oppinut erilaisissa työpajoissa tai käytännössä. Joten kohdallani asia on päinvastoin, valokuvaus on vaikuttanut siihen miten koen äitiyden. Kahdentoista vuoden kokemus erilaisten perheiden kohtaamisesta on tehnyt minusta suvaitsevaisemman ja ymmmärtäväisemmän kuin jos olisin jäänyt insinöörityöhöni. Olen tästä hyvin kiitollinen, sillä se on tehnyt minusta paremman ihmisen. Äitiys kuitenkin näkyy valokuvauksessani siinä, että haluan ikuistaa perheille ja vanhemmille niitä tavallisia hetkiä, joita itse olisin halunnut ikuistettavan, kun lapseni olivat pieniä.

Mikä on valokuvauskurssisi tärkein anti tuoreille vanhemmille?

Toivon, että kurssin suurin anti tuoreille vanhemmille on mielenrauha valokuvattaessa, koska kirjaimellisesti pidän heitä kädestä koko prosessin läpi. Ohjeet eivät vaadi aikaisempaa kokemusta tai erityisiä välineitä, tarvitaan vain vauva ja puhelin. Tarjoan kurssilla yksinkertaisia keinoja valokuvaamiseen, joita ammattilaiset käyttävät selviytyäkseen yleisimmistä ongelmistaan.

Milloin kurssi kannattaa aloittaa?

Kurssista saa eniten irti, jos aloittaa sen jo ennen vauvan syntymää. Kurssin ensimmäinen potretti on kuva vastasyntyneestä. Se on kuva, jonka vanhemmat jakavat sitten ystävilleen ja sukulaisilleen. Minulla on kuitenkin oppilaita, jotka ovat liittyneet kurssille myöhemmin ja saaneet kurssista paljon irti, sillä kurssin periaatteet ovat sovellettavissa aina lapsen toiseen ikävuoteen asti. Uuden taidon opettelu samanaikaisesti vauvan hoidon kanssa saattaa tuntua mahdottomalta tehtävältä. Jos kuitenkin vauvasi pystyy omaksumaan lukuisia taitoja muuttuessaan uneliaasta vastasyntyneestä yksi vuotiaaksi taaperoksi, niin sinäkin pystyt opettelemaan muutaman niksin, joilla saat otettua parempia kuvia.

Kolme vinkkiäsi parempiin vauvakuviin?

  1. Ensimmäinen on klassinen lainaus valokuvauksen jättiläiseltä Robert Capalta “Jos valokuvasi eivät ole riittävän hyviä, et ole riittävän lähellä”. Sinun tulisi aina olla kaksi askelta lähempänä kuin missä normaalisti seisot.
  2. Useimmiten yksinkertaisuus on vaikein asia saavuttaa. Mitä vähemmän häiriötekijöitä kuvassa on, sitä miellyttävämpi se on silmälle. 
  3. Jos et ehdi ottaa kuvaa tärkeästä hetkestä, on parempi vaalia muistoa kuin yrittää luoda hetki uudelleen. Se ei koskaan tunnu samalta ja todennäköisesti vain turhaudut prosessiin. 

Äitipiirin kuukauden teema on arjen voimavarat. Mitkä ovat tärkeimpiä voimavarojasi arjessa ja äitiydessä?

Tämä on lempiaiheeni ja voisin puhua tästä pitkään. Tärkein voimavarani on kirjat, olen bibliofiili. Löydän uutta luettavaa käymällä läpi listoja kirjoista, jotka ovat ehdolla eri palkinnoille. Luen edelleen lapsilleni, vaikka he ovat 12 ja 14 vuotiaita. Nyt luemme aikuisten novelleja ja hekin pitävät niistä. 

Rakastan myös pieniä rituaaleja. Syömme yhdessä perheenä joka päivä. Olemme kiireinen ja aktiivinen perhe, joten päivällinen on aika, jolloin istumme alas ja kuuntelemme, miten jokaisen päivä on mennyt.

Kuntoilen säännöllisesti käyttäen SWEAT-sovellusta ja pysyn sillä hyvässä kunnossa. Ulkoilen paljon, tavallisesti koirani ja ystävieni kanssa. Olen lisäksi jatkuvasti opettelemassa jotakin uutta. Olen verkkokurssien suurkuluttaja, mikä on yksi syistä, miksi pidän kurssiani How to photograph your baby’s first year hyvänä. Olen ollut verkkokurssien oppilaana pitkään, joten olen valinnut niiden parhaat tavat ja soveltanut niitä omaan kurssiini. 

Niki Strbianin kurssi tuo laatua arjen kuvaamiseen

Nikin haastattelun lisäksi Äitipiiri pääsi käyttämään verkkokurssia. Niki nostaa kurssilla esille, että tällä hetkellä otetaan enemmän valokuvia kuin koskaan aiemmin, mutta oikeat potretit tärkeistä hetkistä jäävät ottamatta. Vauvani on tällä hetkellä puolivuotias ja puhelimessani on valehtelematta yli tuhat kuvaa hänestä, mutta suurin osa näistä on otettu sen enempää miettimättä värimaailmaa, valaistusta, ympäristöä ja niin edelleen. Joten Nikin kurssi oli ohikiitävän, mutta ikimuistoisen vauvavuoden keskelle erittäin tarpeellinen. 

Kurssi sisältää useita videoita ja ohjeistuksia, jotka, myönnetään, tuntuivat aluksi kuormittavilta. Miten ehtisin katsoa videoita, kun välillä on haastetta ehtiä käymään edes vessassa? Videot on kuitenkin muutaman minuutin pituisia ja sisältävät hyvin selkeitä ja visuaalisia ohjeita, jotka ovat helposti sovellettavissa arjessa. Kurssi etenee myös vauvavuoden tärkeimpien kehitysvaiheiden mukaan, joten kaikkea ei tarvitse, eikä voi, käydä läpi yhdellä kerralla. 

Kurssin anti jää elämään arjen valokuvaamiseen. En enää yritä epätoivoisesti kuvata jokaista hetkeä siinä onnistumatta, vaan otan erikseen aikaa tärkeiden hetkien ikuistamiselle hyödyntäen kurssilta kertynyttä osaamista. Muulloin pidän kamerani sivussa ja voin rauhassa keskittyä olemaan vauvani kanssa.

Koodilla ÄITIPIIRI saat -20 % alennusta How to photograph your baby’s first year -verkkokurssista. Alennettu hinta on 119 e. Alennus on voimassa 29.5.2020 saakka. Kurssin saat ostettua tästä.

Teksti: Oona Tchitcherin

Kuvat: Niki Strbian

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.