fbpx
äitien-perustamia-yrityksiä-nukukuu-kansikuva

Äitien perustamia yrityksiä: Nukukuu

Uudessa juttusarjassa esittelemme yrityksiä, joiden takana häärii mielenkiintoisia äitejä. Ensimmäisenä esittelemme uuden suomalaisen muovailuvahabrändi Nukukuun, joka yhdistää kotimaiset perinteet ja nykyaikaisen designin. Nukukuu päätuotteena on luonnonmukaiset muovailuvahat. Nukukuun missiona on tarjota murrettuja sävyjä ja luonnon harmoniaa lapsiperheen yhteisiin hetkiin.

Haastattelimme näin syksyn kynnyksellä Nukukuun perustajaa Anniinaa. Anniinan sanoista huokuu sydämen halu luoda hyvää ja katseenkestävää suomalaisten lapsiperheiden arkeen. Äitipiiri peukuttaa! 

1. Anniina, mistä sait idean perustaa muovailuvahabrändi Nukukuun?

Aika paljon sain pontta siitä kun luin Satu Rämön ja Hanne Valtarin kirjan Unelma hommissa, vuonna 2017. Lähdin siis tekemään työtä siitä mistä pidän. Luovuus, luonnonmukaisuus, eettisyys ja lapsiin liittyvät asiat edellä.

Löysin aivan sattumalta vähän vastaavan muovailuvahabrändin ulkomailta, jolloin ajatus kirkastui. Missiona oli olla ensimmäinen suomalainen brändi, joka valmistaa luonnonmukaista muovailuvahaa. Haluan kiittää tässä ihanaa Kaisa Kartelaa. Hänen avullaan syntyi Nukukuu.

äitien-perustamia-yrityksiä-nukukuu

2. Nukukuun muovailuvahat ovat kaikki self-made. Kertoisitko meille miten muovailuvaha valmistuu?

Muovailuvaha syntyy tosiaan pieninä erinä käsityönä. Smegin monitoimikoneella syntyy muovailuvahan pohjataikina. Ainesosat ovat laadukkaita ja mahdollisuuksien mukaan aina luomu laatuisia. Kasvivärit sekoitan vahaan useimmiten käsin, tilausten mukaan. Sitten purkitan ja laitan etiketit, sekä viimeistelen vahan Nukukuu leimalla. 

3. Mitä asioita haluatte edistää Nukukuun kautta?

Haluamme tarjota turvallisia ja luonnonmukaisia tuotteita lapsille.  Pyrimme lisäksi tuomaan rauhoittavaa, opettavaista, luovuutta edistävää tekemistä uudella twistillä. Näemme tärkeäksi olla myös mukana kehittämässä lapsen & vanhemman vuorovaikutusta muovailun kautta. Toimintaamme ohjaavia arvoja ovat kotimaisuus, vastuullisuus ja eettisyys. 

äitien-perustamia-yrityksia-nukukuu-muovailuvaha

4. Nukukuun tuoteperhe on täydentynyt hiljattain. Mitä valikoimastanne löytyy nyt?

Luonnonmukaista muovailuvahaa murretuissa sävyissä, osa väreistä saatavana myös ekoglitterillä. Uutuutena valikoimassamme tulee olemaan puiset leimasimet (ennakkotilaukset 1.10 alkaen), sekä pellavapussit. Suunnitteilla on myös jotain ihanaa vielä ennen joulua.

5. Olette laajentaneet toimintaanne myös workshopien pariin. Millaista sisältöä työpajoissanne on?

Aloitettiin elokuussa workshopit täältä Nukukuun kotikaupungista Jyväskylästä. Työpajat sisältävät aikuiselle ja lapselle suunniteltua ohjattua tekemistä, kuten muovailuvahan tuunausta, luovia osuuksia joista voi saada inspiraatiota myös kotona muovailemiseen. Pieni tarjoilu kuuluu myös konseptiin.

Seuraava workshopimme järjestetään yhteistyössä Äitipiirin kanssa, 21.9 Helsingissä. Äiti-lapsi Workshopiin on vielä kahdelle äiti-lapsi parille paikka. Voit ilmoittautua mukaan tästä!

Toimittaja ja kuvat: Anna Korhonen

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.