fbpx
perheellisen-ekoteot-4-vinkkiä-kestävämpään-arkeen

Perheellisen ekoteot – 4 vinkkiä kestävämpään arkeen!

Jokainen voi tehdä pieniä arjen tekoja ympäristön parhaaksi. Vaikka ei pysty tai halua lopettaa kokonaan lentämistä, lihansyöntiä ja autoilua – on jo vaihtoehtojen miettiminen askel ekologisempaan maailmaan. Saranda Dedollin esikoiskirja Tee maailmasta parempi paikka kokoaa samojen kansien väliin aimo annoksen hyödyllisiä vinkkejä kestävään arkeen. Sarandan kirjasta inspiroituneena Äitipiiri kokosi 4 perheellisen ekotekoa!

Kiertotalous kunniaan

Raskausaika ja lapsen saaminen herättävät luonnollisesti tarpeen ostaa uutta. Tuoreena vanhempana on ihana hifistellä trendikkäillä lastenvaunuilla, raskausvaatteilla ja sisustaa lapsen huone kauniiksi. Vaikka osa lapsen hoitoon liittyvistä tarvikkeista on järkevää ostaa uutena, on useiden tavaroiden ja vaatteiden hankkiminen käytettynä ekologisin vaihtoehto. Mitä jos päivittäisit seuraavan turvaistuimen Torissa ja ostaisit lastenvaatteet jatkossa Facebook -kirpputorilta? 

Tsekkaa ainakin nämä:

Suosi luonnonkosmetiikkaa

Perinteisen kosmetiikan turvallisuutta niin ihmisen iholle, kuin ympäristöllekin on kyseenalaistettu pitkään. Kosmetiikassa käytettävien monien kemikaalien vaikutusta terveyteen ei tiedetä. Sen sijaan luonnonkosmetiikassa käytetään turvallisia ja vähän prosessoituja raaka-aineita, jotka ovat lisäksi biohajoavia. Lapsen herkälle iholle sopivia luonnonkosmetiikan merkkejä ovat mm. Little Butterfly London ja  kotimainen Flow Cosmetics.

perheellisen-ekoteot-luonnonkosmetiikka

 

Vastuullinen kokki ennakoi

Ruoan suhteen on tehtävissä useita vastuullisia valintoja. Yksi konkreettinen teko ympäristön eteen on suosia kasvisruokaa. Satokausikalenterista näät helposti & nopeasti sesongin parhaat kasvikset. Ruokahävikkiä voi välttää käyttämällä hitusen enemmän aikaa ruokaostosten suunnitteluun. Oletko kokeillut jo rahaa, aikaa ja hermoja säästävää Food preppausta? Ruokien valmistaminen etukäteen on perhearjen sankari!

Lomailla voi lähelläkin

Lomailu on elintärkeää, niin keholle kuin mielelle. Kaukomatkailun sijaan kotimaassamme on valittavissa upeita matkakohteita, joissa viihtyy koko perhe. Junalla matkustat Lappiin asti ja autolla hurautat nopeasti idyllisiin pikkukaupunkeihin. Porvoo, Loviisa & Fiskars – you name it. Lomailla voi lähelläkin, ilman pitkiä ja uuvuttavia lentomatkoja!

perheellisen-ekoteot-tee-maailmasta-parempi-paikka

Teksti & kuvat: Anna Korhonen

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.