fbpx
perheloma-saimaalla-nämä-jäivät-mieleen

Perheloma Saimaalla – nämä jäivät mieleen!

Kesäloman alkajaisiksi istuimme koko perheen voimin pöydän ääreen suunnittelemaan maailman parasta kesälomareissua, jossa huomioitaisiin erityisesti leikki-ikäisten lastemme toiveet ja tarpeet. Punnitessamme ulkomaanmatkan ja ekologisemman kotimaan matkailun välillä tulimme yhteiseen päätökseen: perheloma Saimaalla asuntoautolla olisi koko perheen mieleen. Tässä lomassa panostettaisiin aktiviteetteihin ja yhteiseen aikaan!

Reittisuunnitelmaan rustattiin seuraavat kohteet: Mikkeli – Savonlinna – Punkaharju – Lappeenranta – Kouvola 

perheloma-saimaalla

perheloma-saimaalla-nuotio

Asuntoautoilu: lapsiystävällistä majoitusta omilla ehdoilla

Puntaroidessa perheloman majoitusvaihtoehtoja asuntoauto vei voiton lapsiystävällisyydellä ja helppoudella. Pakattuamme vuokrattuun asuntoautoon vaatteet, hygieniatarvikkeet ja petivaatteet, sekä täyttäessämme jääkaapin lomaherkuilla, olimme valmiita tutkimaan Saimaata omilla ehdoilla.

Koko perheloman ajan asuntoauton kaasuliedellä kokattiin helppoa lomasapuskaa, perhepedissä nukuttiin mainioita päiväunia ja pidettiin satumaratoneja. Illan tullen parkkeerasimme asuntoauton joko leirintäalueelle tai sallitulle p-paikalle kauniiden maisemien ääreen.

Saimaa hurmaa monipuolisilla nähtävyyksillään

Perheloman ehtona oli uida mahdollisimman paljon ja nähdä sopivasti uutta. Saimaan kirkas ja puhdas vesi hurmasi niin uimaan opettelevan esikoisemme kuin muutkin perheenjäsenet. Iltaisin saimme olla todistamassa toinen toistaan kauniimman auringonlaskun, joka hehkui punaisen eri sävyissä laskeutuen veden taakse. 

perheloma-saimaalla-lappeenrannan-uimaranta

Saimaan top 3 uimarannat

Top Camping Visulahti – Mikkeli: Visulahden kupeesta leirintäalueelta löytyy mahtava, kirkasvetinen uimaranta, jonka maisemat hurmaavat. Vastarannalla laiduntavat hevoset luovat maisemasta postikorttimaisen kauniin. Reilun kokoinen ja siisti uimaranta on turvallinen ja viihtyisä. 

Mustanniemen uimaranta – Punkaharju: Harjutien varrella sijaitsevalla uimarannalla lapset saivat harjoitella uimista matalassa vedessä lämpimän auringon alla. Rannalta löytyivät pukukopit ja polskuttelun jälkeen maistui jäätelö Munkki-Kammio kesäkahvilassa

Myllysaaren uimaranta – Lappeenranta: Myllysaaren uimaranta ja perhepuisto on Lappeenrannan pääuimaranta ja se sijaitsee keskustan tuntumassa Kaupunginlahden ja Linnoitusniemen itäpuolella. Myllysaaren uimarannalta löytyy loiva ja turvallinen ranta-alue, vesiliukumäki ja hyppytornit.  Wc-tilat tarjoavasta kahvilasta saa virvokkeita, jäätelöä ja pullakahvit.

perheloma-saimaalla-mustanniemen-uimaranta

Järvien sydän Saimaa on tunnettu upeista luontomaisemista, mutta myös erilaisista aktiviteeteista ja makuelämyksistä. Saimaan kaupungeissa voi aistia niin Suomen historiaa, savolaista toritunnelmaa kuin myös käsityöläiskulttuuria. Huvi- ja vesipuistot sekä kotieläintilat tarjoavat lapsille mieleen jääviä elämyksiä.

Saimaan top 3 aktiviteetit

Visulahti – Mikkeli: Huvi- ja vesipuisto Visulahti sijaitsee Mikkelissä. Visulahdesta löytyy mm. Dinosauria -huvittelukeskus, Hyperdino -sisäleikkipuisto ja vahakabinetti.  Perheen liikkumiseen ja hauskanpitoon kannustava Dinosauria tarjoaa leikkisiä uima-altaita, hurjia vesiliukumäkiä, pomppulinnoja ja leikki-ikäisiä innostavia huvipuistolaitteita. Kahvila- ja ravintolatarjonta on alueella kattava. Hyperdino on alle 12 -vuotiaille lapsille suunnattu sisäleikkialue, jossa lapsi voi seikkailla kiipeilyradoilla, pomppulinnoissa ja liukumäissä. Vahakabinetista löytyy kokoelma 80:sta taidokkaasti tehdystä vahanukesta Suomen presidenteistä, kulttuurihahmoista ja eri alojen julkkiksista. 

Liput 26e/26e

Olavinlinna – Savonlinna: Olavinlinna on 1400 -luvulla rakennettu linna, joka on toiminut sekä ruotsalaisten ja venäläisten rajalinnoituksena – jännää! Olavinlinna tunnetaan tuhansien tarinoiden ja monien taistelujen ikonina ja onkin oiva seikkailukohde lapsista vaariin. Olavinlinnassa järjestetään lastenkierroksia ja back-stage-kierroksia. Keskiajan elämäntyyliin voi tutustua linnassa mm. vaatteita ja miekkoja sovittelemalla. 

Liput 10e/5e

Lappeenrannan hiekkalinna: Lappeenrannan hiekkalinna rakennettiin jo 16.kerran Linnoitusniemen kärkeen. Hiekkalinnojen teemat ovat vaihdelleet vuosien varrella luontoteemoista Kalevalaan. Tänä kesänä hiekkalinna on saanut inspiraationsa 370 -vuotiaan Lappeerannan historiasta ja taideteoksia on syntynyt tervanpolttoon ja keisarinasemaan liittyen. Hiekkalinnan alueella on viihtyisä kahvila, jätskikioski, karuselli ja muita huvilaitteita. Hiekkalinna on myös katujunan lähtö- ja päätepysäkki. 

Liput huvilaitteisiin 4 e/pvä & 1 e/laite

Perheloma-saimaalla-lappeenrannan-hiekkalinna

Perheloma Saimaalla ylitti koko perheemme odotukset. Vaikka pienten lasten kanssa lomailuun sisältyi helteistä (monessa mielessä) vaipanvaihtoa, takapenkki-kiukkupuuskia ja asuntoauton tiivis tunnelma, jäi siltä päällimmäisenä mieleen rennot ilon täyttämät päivät rakkaimpien kanssa.

Kuten 2-vuotias sanoi: ”liikkeellä” oli mukava olla!

Teksti & kuvat: Anna Korhonen

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.