Pestosalaatti saa makua tahinista ja korianterista.

Pestosalaatti tahinilla ja korianterilla

Share on facebook
Share on linkedin

Kaupallinen yhteistyö | Foodin

Syksyyn tuo makua täyteläinen pestosalaatti. Perinteinen basilikapesto saa uutta makua korianterista ja tahinista. Paahdetut kikherneet ovat rapea ja terveellinen lisä salaatissa ja ne valmistuvat helposti myös kuivatuista kikherneistä. Kokeile erilaisia juureksia ja kasviksia pestosalaatin joukossa. Perunan ja kukkakaalin lisäksi joukkoon sopii hyvin myös vaikkapa bataatti tai kyssäkaali.

Pst! Foodinin alekoodi äitipiiriläisille tekstin lopussa.

Tahini-korianteripesto

Ainekset:

Ohje:

  1. Valmista pesto soseuttamalla ainekset keskenään. 
  2. Öljyä ja vettä voi käyttää koostumuksen säätelyyn, joka vaihtelee hieman yrttien määrän mukaan ja käyttämäsi soseutusvälineen tarpeiden mukaan. 

Paahdetut kikherneet

Ainekset:

Ohje:

  1. Liota kikherneitä yön yli, tai ainakin 12h.
  2. Huuhtele kikherneet huolellisesti ja valuta ne vedestä
  3. Sekoita öljy ja mausteet kikherneisiin. 
  4. Paista 225 asteessa 30-45min, kunnes ne ovat ruskistuneita ja kypsiä. Kypsennysaika riippuu hiukan uunin tehosta.

Maistuvat kasvikset

Ohje:

  1. Kuori perunat ja paloittele ne ja kukkakaali
  2. Pyörittele öljyssä ja ripottele päälle suolaa.
  3. Paista 225 asteessa noin 20min tai kunnes peruna ja kukkakaali on kypsää. 

Sekoita perunat, kukkakaali, kikherneet ja pesto keskenään. Koristele basilikalla ja tarjoile heti!

Koodilla äitipiiri15 saat -15 % alennusta Foodinin normaalihintaisista tuotteista 1.12. asti. 💛

Resepti & kuvat: Liisa Soultanis

Lue lisää juttujamme

×
×

Cart