Kaupallinen yhteistyö | Foodin
Syksyyn tuo makua täyteläinen pestosalaatti. Perinteinen basilikapesto saa uutta makua korianterista ja tahinista. Paahdetut kikherneet ovat rapea ja terveellinen lisä salaatissa ja ne valmistuvat helposti myös kuivatuista kikherneistä. Kokeile erilaisia juureksia ja kasviksia pestosalaatin joukossa. Perunan ja kukkakaalin lisäksi joukkoon sopii hyvin myös vaikkapa bataatti tai kyssäkaali.
Tahini-korianteripesto
Ainekset:
- 1 ruukku basilikaa
- 1 ruukku korianteria
- 2 valkosipulin kynttä
- ½ sitruunan mehu + kuorta halutessasi
- 2rkl FOODIN vaaleaa tahinia
- ½tl FOODIN merisuolaa
- 50g FOODIN pinjansiemeniä
- 3rkl FOODIN ravintohiivahiutaleita
- 0.5dl FOODIN extra virgin oliiviöljyä
- Vettä koostumuksen säätelyyn
Ohje:
- Valmista pesto soseuttamalla ainekset keskenään.
- Öljyä ja vettä voi käyttää koostumuksen säätelyyn, joka vaihtelee hieman yrttien määrän mukaan ja käyttämäsi soseutusvälineen tarpeiden mukaan.

Paahdetut kikherneet
Ainekset:
- 200g FOODIN kuivattuja kikherneitä
- 0.5dl FOODIN extra virgin oliiviöljyä
- 1tl valkosipulijauhetta
- 1tl sipulijauhetta
- 1tl kurkumaa
- 1tl paprika- tai savupaprikajauhetta
Ohje:
- Liota kikherneitä yön yli, tai ainakin 12h.
- Huuhtele kikherneet huolellisesti ja valuta ne vedestä
- Sekoita öljy ja mausteet kikherneisiin.
- Paista 225 asteessa 30-45min, kunnes ne ovat ruskistuneita ja kypsiä. Kypsennysaika riippuu hiukan uunin tehosta.
Maistuvat kasvikset
- 400g kukkakaalia
- 4-5 perunaa
- 3rkl FOODIN extra virgin oliiviöljyä
- 1/4tl FOODIN merisuolaa
Ohje:
- Kuori perunat ja paloittele ne ja kukkakaali
- Pyörittele öljyssä ja ripottele päälle suolaa.
- Paista 225 asteessa noin 20min tai kunnes peruna ja kukkakaali on kypsää.
Sekoita perunat, kukkakaali, kikherneet ja pesto keskenään. Koristele basilikalla ja tarjoile heti!

Resepti & kuvat: Liisa Soultanis