Rapeat tofunugetit uunissa

Share on facebook
Share on linkedin

Rapeat tofunugetit valmistuvat yksinkertaisista raaka-aineista ja ovat maistuva dipattava viikonloppuherkku. Mikä parasta, tofunugetit maistuvat ihan koko perheelle, niin kasvis- kuin sekasyöjille. 

Tofunugetit uunissa: 1 pellillinen

500g maustamatonta tofua

2.5dl korppujauhoja (panko -korppujauhoista tulee erityisen rapea)

1tl paprikajauhetta

1tl sipulijauhetta

1/2tl suolaa

1/2tl mustapippuria

1.5dl maizenaa

2.5dl kasvimaitoa (+ 1tl omenaviinietikkkaa)

3rkl oliiviöljyä

Halutessasi lopussa: 1rkl bbq kastiketta (tai lapselle vaikka ketsuppia) + 3rkl sulaa margariinia tai öljyä

Ohje:

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. 

Kuivaa tofu huolellisesti painellen puhtaan keittiöpyyhkeen välissä. Jos käytät pakastettua tofua, anna sen sulaa ja puristele neste pois. Pilko tofu kuutioiksi tai puikoiksi. 

Ota kolme kulhoa. Sekoita yhdessä korppujauhot ja mausteet, mittaa toiseen maizena ja kolmanteen kasvimaito ja omenaviinietikka. 

Pyörittele tofupalat yksi kerrallaan seuraavasti:

  1. Maizenassa
  2. Kasta maitoon
  3. Uudestaan maizenassa
  4. Kasta maitoon
  5. Pyöritä korppujauhoissa
  6. Aseta pellille

Kun kaikki tofupalat on käsitelty, pirskottele niitä öljyllä tai käytä öljysumutinta. Paista 15 min, käännä palat ja paista toiset 15 min. 

Halutessasi: Sekoita bbq kastike öljyyn. Sivele ohut kerros nugettien päälle ja paista vielä 5 min ylätasolla.

Tarjoile esim. tsatsikin ja raikkaiden kasvisten kera!

Herkullisia hetkiä!

Resepti & kuvat: Liisa Soultanis

Lue lisää juttujamme

×
×

Cart