fbpx
selata-pimeys-hyggeillen-4-vinkkia-koko-perheelle

Selätä pimeys hyggeillen – 4 vinkkiä koko perheelle!

Marraskuussa kehoamme ja mieltämme haastetaan valon puutteella. Sen lisäksi, että pimeys lisää melatoniinin tuotantoa (toisin sanoen tunnet itsesi rättiväsyneeksi jo klo 17:00), vaikuttaa se myös mielialan laskemiseen, liikkumisen vähenemiseen ja jopa muistin toimintaan. Ei siis ihmekään, että olo on varsin ”nuutunut” – etenkin kun kaamokseen yhdistää äidille tutut yöheräilyt (check). 

Vaikka vireystaso tuntuu tähän aikaan vuodesta osittain toivottomalta ja haaveissa siintää kaukomatka palmujen katveeseen, voi sitä kuitenkin kasvattaa lukuisin keinoin. Tanskasta kulovalkean tavoin levinnut ja aina näin syksyisin päätään nostava hyggeily kannustaa nauttimaan elämästä hitaasti ja nautiskellen. Hyggeilyn voisi tiivistää lämpimäksi tunteeksi, joka syttyy, kun antautuu kotoilulle, läheisyydelle ja vieraanvaraisuudelle.

Juuri niille asioille, jotka tähän aikaan vuodesta sytyttävät hymyn huulille <3

Haluatko päästä hyggeilyssä alkuun? Kokeile näitä Äitipiirin vinkkejä!

Karsi kalenteria

Koska tähän aikaan vuodesta D-vitamiinitasot ovat astetta matalammat, ei suorituskyky riitä samoihin sfääreihin kuin vielä hetki sitten. Karsi siis pimeään aikaan kalenteriasi ja säästät samalla kallisarvoisia voimavarojasi. Kun kalenterissa on enemmän väljyyttä, on helpompi pysähtyä antautumaan hetken vietäväksi. Äitinä tästä on hyötyä. 

Tee enemmän käsillä

Kutominen, maalaaminen, leipominen, muovaileminen…you name it! Käsityöt tarjoavat oppimisen & onnistumisen iloa ja pysäyttävät arjen kiireistä. Käsillä tekeminen on myös oiva tapa viettää perheen yhteistä aikaa. Saat lapsen silmät loistamaan, kun heittäydyt värittämään värityskirjaa, leipomaan pipareita tai muovailemaan eläimiä yhdessä lapsesi kanssa. 

Selata-pimeys-hyggeillen-4-vinkkiä-koko-perheelle-nukukuu

Kokoa perhe ja ystävät pöydän ääreen

Ystävien tapaaminen maukkaan ruoan äärellä on mitä parhainta hyggeilyä! Älä kuitenkaan ota valmisteluista turhia paineita (kukaan ei näe niitä pölypalloja). Keskity ennemmin tunnelman luomiseen. Liinoita pöytä pellavalla, sytytä paljon kynttilöitä ja valmista iso kattilallinen yön yli haudutettua riisipuuroa.

Liiku lempeämmin mutta säännöllisesti

Vaikka kynnys liikkumiseen kasvaa vuodenajan pimetessä, kannusta itseäsi edes pieneen happihyppyyn raikkaassa ulkoilmassa. Toimii etenkin ennen iltatoimia. Myös lapsi saa paremmin unen päästä kiinni, kun sitä ennen on ihmetelty yhdessä tähtiä lähimetsän kalliolla tai käyty pienellä kävelyllä. Kaamoksen aikaan sallittakoon lempeämpi suhtautuminen liikkumiseen. Laajenna siis repertuaarisi joogaan, viimeistään nyt.

Teksti & kuvat: Anna Korhonen

Lue lisää juttujamme

Vieraile verkkokaupassamme

Tilaa Äitipiirin blogit sähköpostiisi ja saat -10 % alennuskupongin verkkokauppaamme!

Kuukausittaisen uutiskirjeen tilaajana saat sähköpostiisi tiedon uusimmista blogikirjoituksistamme, sekä hyvän olon vinkkejä, ideoita ja inspiraatiota kukoistavaan äitiyteen. Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta

Optimized by Optimole
×
×

Ostoskori

Äitipiirin uutiskirjeestä saat hyvän olon vinkkejä, ajankohtaista luettavaa ja inspiraatiota.
Tilaa hyvän olon uutiskirjeemme ja saat - 10 % alennusta ensiostoksestasi.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt ehdot tietosi tallentamisesta. Voit lopettaa tilauksen milloin vain.