Täyteläinen kurpitsapiirakka on syksyinen herkku.

Täyteläinen kurpitsapiirakka eli Pumpkin pie

Share on facebook
Share on linkedin

Kaupallinen yhteistyö | Foodin

Tämä juustokakkumainen kurpitsapiirakka eli Pumpkin pie sopii syksyn ja talven herkuksi. Tässä on käytetty pientä Hokkaidokurpitsaa, joka on kauniin värin lisäksi mukavan makea ja täyteläinen rakenteeltaan. Myös muut kurpitsat tai valmis kurpitsasose käyvät, mutta lopputulos vaihtelee hiukan sen mukaan. Paras lopputulos tulee, kun annan kurpitsapiirakan levätä yön yli kylmässä ja tarjoilet sen seuraavana päivänä kauravispin kanssa.

Resepti on vegaaninen

Pst! Reseptin lopussa Foodinin alekoodi äitipiiriläisille!

Täyteläinen kurpitsapiirakka eli Pumpkin pie:

Pohja:

Ainekset:

  • 5dl kaurahiutaleita
  • 3rkl FOODIN mantelivoita tai muuta pähkinävoita
  • 3-5rkl kasvimaitoa koostumuksen säätelyyn
  • Ripaus suolaa

Täyte:

Ainekset:

  • 400-500g kurpitsasosetta
  • 250g Kaura- tai soijatuorejuustoa, maustamatonta
  • Ripaus suolaa

Koristeluun:

Kurpitsapiirakassa maistuvat syksyn maut.

Kurpitsapiirakka on syksyinen herkku.

Pohjan ohje:

  1. Valmistelu: Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. 
  2. Kiehauta vesi ja kaada se cashewpähkinöiden päälle. Siirrä sivuun.
  3. Hienonna yleiskoneessa kaurahiutaleet, mantelivoi ja kookosnektari yhdessä. Lisää suola ja kasvimaitoa 1rkl kerrallaan, kunnes koostumus on muotoiltava ja sen voi painella piirakkapohjan reunoille.
  4. Öljyä noin 22-25 cm:n irtopohjavuoka ja halutessasi vuoraa pohja leivinpaperilla. 
  5. Painele pohja tasaisesti pohjalle ja reunoille. Reunat saavat olla epätasaiset ja tulla korkeammalle kuin täyte, älä siis huolehdi liikaa lopputuloksen siisteydestä. 

Täytteen ohje:

  1. Pilko kurpitsa lohkoihin ja paahda kypsäksi uunissa. 
  2. Anna hiukan jäähtyä ja kaavi täyte yleiskoneeseen tai tehosekoittimeen.
  3. Lisää valutetut cashewpähkinät, kookosnektari ja tuorejuusto. 
  4. Lisää myös mausteet ja hienonna aivan sileäksi.
  5. Kaada pohjan päälle ja tasoita hiukan.
  6. Paista kakku uunissa 45 minuuttia.
  7. Anna kakun jäähtyä & koristele. Tarjoile kasvipohjaisen vispin kera.

Maistuvia hetkiä!

Koodilla äitipiiri15 saat -15 % alennusta Foodinin normaalihintaisista tuotteista 1.12.2020 asti. 💛

Äitipiirin kurpitsapiirakka on maistuva herkku.

Resepti & kuvat: Liisa Soultanis

Lue lisää juttujamme

×
×

Cart