Välipalapallot: kokeile kauraisia pähkinäpalloja ja suklaisia jälkkäripalloja

Vallattoman hyvät välipalapallot: 2 reseptiä

Share on facebook
Share on linkedin

*Kaupallinen yhteistyö: Foodin 

Välipalapallot pelastavat kiireen keskellä. Välipalapallon voi napata itselleen tai lapselle välipalaksi tai reissuevääksi suoraan pakkasesta. Kokeile kauraisia pähkinäpalloja ja valmistaudu makeanhimoon tekemällä toinen satsi suklaisia jälkkäripalloja. Välipalapallot ovat loistava yhteinen puuha keittiössä leivottavaksi, johon myös perheen pienemmät voivat osallistua.

Koska kaapeissa on yleensä aina sekalainen lajitelma siemeniä ja pähkinöitä pussien pohjalla, ne voi hyötykäyttää helposti välipalapalloihin. Lisämakua saat, kun kokeilet paahtaa siemenet ja pähkinät uunissa tai pannulla ennen käyttöä.

Välipalapalloissa koostumuksen on hyvä olla tahmea, mutta muotoiltava. Ne yleensä tiivistyvät jääkaapisa lisää, joten liian kuivaa massan ei kannata olla. Jos massa on liian kuivaa, voit aina lisätä lorauksen kasvimaitoa, pähkinävoita tai taateleita joukkoon. Liian kostea massa tiivistyy taas pähkinöiden, kaurahiutaleiden, kaakaojauheen tai kookoshiutaleiden avulla. Koostumus riippuu hiukan siitä, kuinka mehukkaat taatelit ovat käytössä ja millaisilla työvälineillä teet pallerot. Siispä, koostumusta on hyvä tuunailla tarpeen mukaan. 

Välipalapallot säilyvät parhaiten 4-5 vrk kannellisessa rasiassa jääkaapissa tai 3 kk pakkasessa. 

Kauraisat pähkinäpallot: 12-15 kpl

Ainekset:

15 tuoretta taatelia kivet poistettuna

2.5dl FOODIN Luomu manteleita

2dl suuria kaurahiutaleita

1-2 maustemittaa FOODIN Luomu vaniljajauhetta

3rkl FOODIN kookosnektaria tai agavesiirappia

0.5dl FOODIN luomu mantelitahnaa

Ripaus suolaa

(Loraus kasvimaitoa tarvittaessa)

Ohje:

  1. Paahda manteleita ja kaurahiutaleita pannulla välillä sekoitellen, kunnes ne saavat hiukan väriä. 
  2. Yhdistä ainekset yleiskoneessa ja jauha tasaiseksi. Jätä sattumia ja rakennetta. Koska kaurahiutaleet imevät hiukan nestettä, tarkista ettei massa ole liian kuivaa. 
  3. Pyörittele palloiksi ja aseta jääkaappiin odottamaan noin 30min ajaksi ennen tarjoilua.

Suklaiset jälkkäripallot: 12-15 kpl

Ainekset:

15 tuoretta taatelia kivet poistettuna

2.5dl FOODIN Luomu Cashewpähkinöitä

0.5dl FOODIN Luomu raakakaakaojauhetta

2rkl (30ml) FOODIN kookosnektaria tai agavesiirappia

40g FOODIN raakasuklaata rouhittuna, esim piparmintun tai kahvin makuinen antaa ihanaa makua

Ripaus suolaa

(Loraus kasvimaitoa tarvittaessa)

Koristeluun raakakaakaojauhetta, kookossokeria tai kookoshiutaleita.

Ohje:

  1. Jauha ainekset monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.
  2. Säätele koostumusta tarvittaessa ja pyörittele palloiksi.
  3. Pyörittele pallot haluamassasi jauheessa ja aseta jääkaappiin noin 30min ajaksi ennen tarjoilua.

Resepti & kuvat: Liisa Soultanis / Vege it

Lue lisää juttujamme

×
×

Cart