Tämä vegaaninen alun perin kreikkalainen “feta”juustodippi saa tulisuutensa chilistä ja täyteläisen maunsa Påmackan -tuorejuustosta. Kokeile patongin ja salaatin kaverina!
Tätä herkullista tahnaa voi kutsua nimillä:
- Kreikkalainen fetadippi vegaanisesti (voi tehdä myös normifetalla)
- Tulinen juustodippi välimeren tyyliin
- Vegaaninen Tirokafteri (Tirokafteri on siis oikea nimi)
- Tai mikä vaan mikä tuntuu sopivan paremmin
Tirokafteri on täydellinen tarjoiltava illanistujaisiin tai pöytäseurueen jaettavaksi.
Tähän ohjeeseen olen rakastunut Ateenassa matkustellessani. Tapoja on monia, mutta tämä tyyli on vakiintunut suosikikseni. 4 -vuotias Oliver poikani myös rakastaa tätä, vaikka tässä onkin hieman tulisuutta. Chilin määrää voi säädellä oman mielen mukaiseksi, mutta sitä ei kannata jättää kokonaan pois. Me syömme tätä patongin kera salaatin lisukkeena. Dippi säilyy sellaisenaan 4 vrk jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Vegaaninen tulinen “feta”juustodippi
Ainekset:
2 punaista paprikaa
1 makea chilipaprika tai maun mukaan tulisempaa
2 valkosipulin kynttä
3rkl oliiviöljyä
150g På mackan vegaanista tuorejuustoa
200g vegaanista fetaa, esim sheese tai violife merkkien toimivat
¼-1/2tl suolaa
(halutessasi chilihiutaleita)
Kylmää vettä koostumuksen säätelyyn 1rkl kerralaan
Ohje:
- Halkaise paprikat ja paahda kuori ylöspäin 250 asteisessa uunissa ylätasolla kunnes kuoreen ilmestyy mustia pisteitä.
- Kääri paprikat folioon jäähtymään. Kun ne ovat jäähtyneet, kuori kuoret.
- Kuori valkosipulit ja mittaa ainekset monitoimikoneeseen.
- Hienonna tasaiseksi massaksi, lisää vettä 1rkl kerrallaan kunnes koostumus on sopiva.
- Säilytä 4vrk ilmatiiviisti jääkaapissa
Resepti & kuvat: Liisa Soultanis
Lisää herkullisia reseptejä löydät ruoka -osiostamme!